de V/M meeting

Een actieve trainingsmiddag over sekseneutraal handelen met 50% vrouwen en 50% mannen. men-women-klein

Gegeneraliseerd gezegd wordt er in deze wereld van mannen verwacht dat ze stoer zijn, wordt full time vaderschap niet écht gewaardeerd en kan je als jongetje maar beter niet op een roze fiets fietsen. Als vrouw wordt je verwacht niet te sletten, maar ook wel weer begeerlijk te zijn en is je kind vijf dagen naar de crèche brengen over het algemeen not-done. Deze en andere thema’s zullen we op de V/M-meeting bespreken. Maar op deze middag kan het over van alles gaan. Het hangt er maar net van af wat jij en de rest van de groep inbrengt!

Het eerste deel gaat over de vraag: wat is sekse-(on)gelijkheid eigenlijk? Trainer Nina Blussé ontdekt met ons aan de hand van onze zelf meegebrachte voorbeelden wat we er onder verstaan. Dan zal kunstenaar en dichter Mario van Megen vertelt over wat hij ziet gebeuren in de maatschappij maar ook hoe hij zelf stoeit met het man-hokje waarin hij zit. Het laatste deel krijgen we een training van Jens van Tricht, oprichter van eMANcipator, die mannen stimuleert ook over sekse-emancipatie na te denken. Hij leert ons aan de hand van casussen die je zelf mag inbrengen hoe wij gendergelijker kunnen denken en handelen.

De middag wordt geleid door sociaal psycholoog en trainer Nina Blussé. Zij zal zorgen dat er veel ruimte is voor je eigen ervaringen en dat je open kan praten over wat je wilt bespreken.

Ben je enthousiast geworden? Geef je dan snel op via dit formulier.

 De V/M meeting is ontstaan vanuit het idee dat de discussie over gendergelijkheid in alle lagen van de bevolking moet worden gevoerd. Het is een onderdeel van het werkgroepje Gender en seksualiteit. Mede daarom wordt de V/M meeting gezien als zowel een actie als een event.

Deel op: