Seks is geweld(ig)

Man, schrik jij ook zo van: de groepsaanrandingen in Keulen, Trump die zegt ‘grab them by the pussy’, de bangalijst van Vindicat met daarboven de zin: ‘Moge de gore wijven met hun *** over een kanon worden getrokken.”?

Dit is geen ver van je bed show. Het zijn onderdelen van een grotere cultuur waarin seksisme, aanranding, seksueel en lichamelijk geweld getolereerd worden. Op dit event -aangeboden door Doetank PEER en Emancipator- wisselen jonge mannen en vrouwen tips uit hoe zijzelf in kunnen gaan tegen deze cultuur waarin grenzen over gaan en geweld getolereerd worden.

Een gesprek met Sander Philipse, Hanna Harthoorn, Anke Laterveer en Kevin Heller. Kevin Heller zal een column voorlezen. Presentatie door Rikkert van Huisstede.

anke-laterveerAnke Laterveer is schrijver en cabaretier. In 2015 werd ze aangerand tijdens een date, en initieerde daarom de hashtag #zeghet, waaronder duizenden vrouwen hun verhaal over seksueel geweld deelden en nog steeds delen.foto-kevin-heller

Kevin Heller schrijft voor feministisch platform Vileine de rubriek Machoman. Kevin bevindt zich als uitsmijter en vechtsportinstructeur veelvuldig in machoculturen, en kan daar als feminist inzichtrijk over vertellen.

foto-hanna-harthoornHanna Harthoorn is expert op het gebied van o.a. mannelijkheid en seksueel geweld. Ze werkt voor haar eigen bedrijf Scherp en voor Emancipator, dé organisatie voor mannen en emancipatie. Naast expert is ze vrouw en vertelt dus ook in die hoedanigheid over het onderwerp.

Sander Philipse is één van de auteurs van sander-philipseMansplain Monday op Stellingdames.nl. Hij schrijft o.a. over het wegkijken bij seksueel geweld, foto-rikkert-van-huisstedeverkrachtingscultuur en seksisme. Als nerd stelt hij, anders dan vaak gedacht: ‘ook onder nerds heerst seksisme.’

Rikkert van Huisstede zingt en dicht liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij is presentator, trainer en gender-activist. En tourt met Herman van Veen over de wereld. In zijn werk onderzoekt hij o.a. seksualiteit en wat het betekent om man te zijn.

Datum: dinsdag 6 december

Tijd: 20:00-22:00 (met na afloop borrel), 19:30 inloop

Locatie: De Stadstuin, Europalaan 20, 3526 KS Utrecht

Ticket: € 5,-

Aanmelden via deze link.

Deel op: