Peren haken

Gehaakte peren in alle soorten en maten. 

Wie?

Lia Heijligers, tevens onze penningmeester. Regelmatig bijgestaan door o.a. Marjo Heijligers.

Waarom?

Het idee is ontstaan omdat ik (Lia) van haken hou en graag iets voor Doetank PEER en een betere wereld wil doen. PEER heet peer omdat het staat voor gelijke in het Engels, maar ook omdat het een vrolijke vrucht is in het Nederlands. De peer is inmiddels het symbool geworden voor alles waar Doetank PEER voor staat: bewust, gezellig, eerlijk, gelijk, divers en trots.

No-nonsense happy activism is dat je in je activisme iets kiest wat bij je past en wat je graag doet, zodat het eigenlijk als vanzelf gaat! Ik maak graag dingen: haken, schilderen, glaswerk, maar vervolgens is het soms nog een uitdaging daarvoor een plekje te vinden in mijn huis, maar in dit geval hoeft dat niet. Ik maak iets wat meteen gebruikt kan worden.

Wat?

Peren bestaan net als mensen in allerlei soorten, kleuren en maten. Ook maak ik op verzoek peren die passen bij het thema van een bijeenkomst. Voor Spectrum van Seks maakte ik peren met de verschillende Proud-vlaggen voor transgender, pan-seksualiteit, aseksualiteit etc. en ook intersekse-peren. Voor Hoe ben ik een feminist (x/v/m)? maakte ik peren met een feministische bandana zoals in de beroemde We Can Do It-afbeelding. Er zijn fluffy peren, dikke peren, dunne peren. Maar een peer is altijd optimistisch voor een betere wereld! En jij kan zo’n peer in huis halen, simpelweg door er één te kopen op een bijeenkomst van PEER. Kijk bij agenda voor het eerstvolgende event. Veel peer-kopers geven aan dat het peertje in hun huis of werkplek hen aan hun eigen activisme herinnert.

De uren, creativiteit en kosten voor garen en haaknaalden zijn mijn bijdrage aan een socialere wereld. Wat jij betaalt voor je peer gaat dus voor 100% naar Doetank PEER en nieuwe acties voor sociale gelijkheid.

Aantal acties

1

Contact

Wil je zelf een peer haken voor PEER? Mail naar Lia en zij zal je haar zelfgemaakte stappenplan mailen: lia@doetankpeer.nl. Ook voor ideeën en vragen kan je haar op dat emailadres bereiken.

Deel op: