Organisator PEER-werkplaats

Vrijwilligersvacature voor een PEER-werkplaats organisator. Kan jij mensen enthousiasmeren niet alleen te praten, maar hun dromen ook waar te maken? 

Wat houdt het in?

P1060571bbbDoetank PEER is dé organisatie voor no-nonsense happy activism. We geloven dat iedereen op een laagdrempelige en leuke manier kan meedoen aan een leukere, gelijkere, socialere wereld. Om de zoveel tijd houden we bij PEER een werkplaats. Als organisator help je dat mede te organiseren samen met twee of drie anderen. Op dit moment zoeken we nog enkele organisatoren voor de werkplaats eind april. Dus je bent er in februari, maart en april mee bezig. In de maand na het event doe je ook nog een evaluatie en afronding.

Wat is een PEER-werkplaats?
Het doel van een PEER-werkplaats is acties doen voor een betere wereld. Dit in tegenstelling tot een PEER-brainstorm waarin ideeën voor acties worden bedacht, maar nog niet uitgevoerd. In de werkplaats zijn we alleen maar bezig met doen! Mensen worden aangemoedigd met hun idee naar de werkplaats te komen óf om anderen aldaar te helpen met het uitvoeren ervan. Als Werkplaats-organisator organiseer je deze bijeenkomst en help je de deelnemers hun acties uit te voeren op het event zelf.

Wat verwachten wij?

BuddyPeer11Het is fijn als je al wat ervaring hebt, maar dat is niet vereist. Als eventgroep krijg je sowieso een begeleider, en eventueel nog een coach die meer ervaren zijn en jullie helpen om het event gaaf te maken. Dit doe je samen met twee of drie anderen. Samen maken jullie het programma, zorgen jullie ervoor dat er een locatie is, dat het event gepromoot wordt, regelen jullie een trainer enzovoort. Ook werk je samen met je begeleider aan de financiën. Na het event zorg je ook voor een gave output (blog/film/poster) en evalueer je het geheel met de anderen. Het is hard werken, maar het loont ook.

Tijd

Je bent een aantal uur per week met je rol als organisator bezig. En moet dus die uren beschikbaar zijn in de periode februari/maart, april en mei 2017. Let op: het aantal uur per week kan sterk verschillen. Soms is het een uur per week en soms is het juist 8 uur per week. Dit is de aard van events organiseren, je krijgt daarbij altijd piekmomenten. Door slim plannen zorg je met de eventgroep dat het te combineren is met je andere bezigheden.

Reizen

Mensen bij PEER komen uit het hele land maar vooral uit Utrecht. Ook het event vindt plaats in Utrecht. Je zult dus vooral in Utrecht samenkomen, maar veel eventgroepen vinden het leuk om elkaar ook in hun eigen stad op te zoeken. Je zult dus soms moeten reizen. Hiervan wordt maximaal 20 euro vergoed door subsidies. Verder kun je door middel van Skype ook veel doen.

Wat bieden wij jou?

We horen van organisatoren dat ze er vooral veel enthousiasme, inspiratie en energie van krijgen. Je wordt geïnspireerd om meer te handelen naar je idealen. Ook leer je ontzettend veel door het gewoon te doen. Ervaring die je lang erna nog goed kan gebruiken.
Verder krijg je als organisator 50 euro vrijwilligersvergoeding voor het organiseren van het hele event, van begin tot eind. Voor het geld moet je het niet doen, maar wel voor een leerzame, gezellige en inspirerende periode.
Geïnteresseerd? Solliciteer direct door Lauren te mailen op lauren@doetankpeer.nl met je motivatie.  Als je nog vragen hebt mail of bel dan met Lauren: 0681497109. 

Deel op:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.