Peace Challenge

30 dagen socialer in November

November 2015 staat in het teken van de Peace Challenge. Daag jezelf samen met de rest van Nederland 30 dagen lang uit om socialer te doen. #YESpeace!

Als je je inschrijft op www.peacechallenge.nl krijg je elke dag een nieuwe opdracht in je inbox die je in principe overal uit zou kunnen voeren. Je kunt op de Facebookpagina of door ons te mailen, delen hoe het ging! Of op Twitter en Instagram onder de hashtag #YESpeace.

 

Voor wie?

Voor iedereen! Jong en oud, passief en actief, met tijd en zonder tijd, gelovig of atheïst, vegetarier of nudist, uit de Randstad of uit Drenthe. Wie, wat en waar je ook bent, doe mee! Inschrijven kan op www.peacechallenge.nl.

 

Waarom?

Het kan nog een stuk beter met sociale gelijkheid en vrede. Veel mensen willen wel wat verbeteren in de wereld, maar weten niet waar te beginnen. De Peace Challenge is een laagdrempelig begin!

 

Hoe kwam het tot stand?

Het begon allemaal met een brainstormsessie tussen Jan Durk Tuinier van Stichting Vredeseducatie, Chafina Ben Dahman en Lauren Smits. We bespraken onder andere de trend voor 30 dagen geen suiker of 100 dagen feelgoodchallenges. We vinden die challenges eigenlijk heel leuk. Het daagt je uit je gewoontes aan te passen! En we dachten: hoe leuk zou het zijn om naast beter voor jezelf te zorgen ook beter voor anderen te zorgen? En om je bewust te worden van de sociale ongelijkheid waar jij en anderen last van hebben?

De Gemeente Utrecht gaf ons subsidie en toen gaf Bobby aan Lauren te willen helpen. Jeej! Samen hebben zij het project opgezet. Lauren deed vooral redactie en Bobby deed vormgeving en website. Later kwamen daar Hanneke en Lianne bij. Zonder hun creativiteit en inzet was het nooit wat geworden! Dan hebben we nog onze geweldige editor Yasmine van Wise Film Works. En al onze challengers natuurlijk! Die zie je in filmpjes voorbij komen als je meedoet.

 

Actiepunten voor PEER

We hebben tot nu toe twee actiepunten: één voor de subsidie die we kregen en één voor de website die we maakten.

 

Deel op: