Pauw&Vrouw

Vrouwelijke alternatieven voor de mannelijke gasten van Pauw.

Wie?

Charlot Verlouw

Waarom?

Jeroen Pauw werd in een interview met het Algemeen Dagblad gevraagd of er in zijn nieuwe programma (Pauw) meer vrouwelijke gasten aan tafel in zouden komen. Zijn antwoord: “Als ze langzamerhand iets in onze samenleving gaan betekenen wel. Maar feitelijk is dat niet zo.” (Lees meer hierover). Ik besloot dit te gaan onderzoeken: is het echt zo dat je geen vrouwelijke experts kan vinden voor de onderwerpen die Pauw wil bespreken?

Wat?

Ik daagde mezelf uit vrouwelijke alternatieven te vinden voor de mannelijke experts die aan tafel schoven bij Pauw. Deze kun je teruglezen op www.pauwenvrouw.blogspot.com. Ook

Hoe?

Eerst heb ik een blog opgezet en ben ik uitgebreid gaan bloggen. Ongeveer 150 likes op Facebook en 60 volgers op Twitter later was de blog best vaak bezocht. Vervolgens werd Doetank PEER uitgenodigd voor de NPO Inputdag, een dag waarop wij en andere jonge mensen input mochten geven op wat er op de NPO te zien was. Na een pitch aldaar ben ik te gast geweest op de redactie van PAUW. Daar heb ik toen gepraat over het gebrek aan vrouwen in het programma. Ook mijn verhaal over dit bezoek kun je teruglezen op de blog.

Stadium

Voltooid. In principe is mijn doel bereikt; de aandacht van de redactie van PAUW wekken. Het is nog steeds wel zo dat het aantal vrouwen bij Pauw en in de media in het algemeen laag is.

Aantal acties

4 (blog, social media, NPO-pitch, bezoek Pauw)

Contact

Als je zin hebt om mee te bloggen, mee vrouwen te zoeken, een media-verzoek hebt, of gewoon wil praten over het hele concept, mail dan naar Charlot: charlotverlouw@gmail.com

Deel op:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.