Midzomergracht event: Kosten van Identiteit

Voor de tweede keer organiseert de actiegroep Gender & Seksualiteit van Doetank PEER tijdens het Midzomergrachtfestival een event die dit jaar zal plaatsvinden op vrijdag 16 juni. Het Midzomergrachtfestival vindt jaarlijks plaats in Utrecht en viert seksuele diversiteit en genderdiversiteit. Check hier voor meer info over het festival. Onze focus tijdens dit evenement zal zich richten op gender en seksualiteit.

Iedereen moet kunnen zijn hoe die zich voelt, met respect voor anderen en naar de wet. Maar hoe zit dat met identiteiten waar een bepaalde achterstand aan verbonden is door bijvoorbeeld hun seksualiteit?

Op dit evenement brengen we een kostenplaatje in beeld van verschillende identiteiten die haaks staan op identiteiten die als de norm worden gezien zoals de heteroseksuele man en vrouw, onze focus zal hierbij liggen op gender en seksualiteit. Samen met drie panelleden gaan we op zoek naar hoe we tot deze normen gekomen zijn, onderzoeken wat onze eigen positie is en hoe we hierin bijdragen, en wat we kunnen doen om de samenleving meer inclusief te maken.

We hebben een gezamenlijk panelgesprek, en gaan daarna in werkgroepjes aan de slag. Dit evenement is voor zowel beginners als gevorderden in het feminisme. Beginners helpen we in een aparte werkgroep op weg.

Dit evenement wordt georganiseerd door René Strik en Jos van Egmond van de actiegroep Gender & Seksualiteit. Voor vragen neem contact op met Jos: jos@doetankpeer.nl.

Datum: Vrijdag 16 juni

Tijd: 18:30 inloop, 19:00 tot 22:00 uur, nabespreking + borrel vanaf 21:30

Locatie: De Schuur, Wijde Doelen 8, 3512 XN Utrecht

Aanmelden: niet nodig

Toegang: gratis

Er is consumptie aanwezig!

Deel op: