Mensen Wensen

Wishfull doing. Een kettingreactie van wensen en wensvervullingen tussen onbekenden.

Waarom?

Wie wil er nou niet dat je wens zomaar vervuld wordt? Mensen Wensen is ontstaan met het idee om door iets heel kleins en werkbaars mensen op een positieve manier met elkaar in contact te brengen. Zo onbevooroordeeld als maar kan, want: de deelnemers ontmoeten elkaar niet.

De aanleiding voor het idee was een filmpje dat we allebei op de facebookpagina van PEER hadden gezien. In dit filmpje werden onbekenden op straat aangemoedigd met elkaar te gaan praten op een gezellige bank. Dit filmpje werkte inspirerend en daarom wilden wij tijdens de PEERwerkplaats ook iets doen om onbekenden op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden. 

Wat?

IMG_8722

Je gaat de straat op en vraagt aan voorbijgangers of ze hun mini-wens willen inleveren. Bijvoorbeeld: ‘Ik zou zo graag een lekker recept voor soep willen’ of ‘Stuur mij alsjeblieft op maandagochtend je allerleukste mop’. In ruil hiervoor vervult deze voorbijganger de wens van zijn onbekende voorganger. Het is een kleine moeite en iedereen kan het zo oppakken als hij of zij dat wil! Gegaranderd een lach op je gezicht. Belangrijk is dat er een 06-nummer of mailadres op de wens staat, als dat nodig is voor de wens. Let er ook op dat de laatste wens in de ketting ook vervuld moet worden, door jezelf dus ;-). De eerste wens die je aan de eerste persoon geeft kan ook jouw eigen wens zijn :). Zie ons hier mensen blij maken:

foto

Hoe?

Eigenlijk is het heel simpel. Tijdens de PEER-werkplaats (een PEER-event waarop vooral korte snelle acties gedaan worden) hebben we a4tjes in repen geknipt, zijn met deze papiertjes en een paar pennen de straten van Utrecht op gegaan en hebben voorbijgangers aangesproken om kleine wensen te laten uitkomen. Positieve reacties alom en ondanks de kou is er toch een mooie ketting aan wensen veroorzaakt! Deze actie is ontzettend makkelijk uit te voeren, het kan eigenlijk overal. 

 

Stadium

Voltooid tijdens de allereerste PEERwerkplaats! Maar het is zo’n laagdrempelige actie, dat we hem nog wel vaker willen doen. Het is dan wel handig als het wat drukker is op straat, en warmer. Ook willen we iedereen aanmoedigen met ons mee te doen, omdat het zo leuk is!

Wie?

Anne Kuiper en Madelein van der Ploeg. 

IMG_8723

Contact

Wil je meer weten over deze actie? Of meedoen? Neem dan vooral contact met ons op. Mail Anne of Madelein.

Ook als je zelf de actie Mensen Wensen hebt uitgevoerd, horen we graag van je hoe het is geweest!

Deel op:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.