Meisjes met Money

Jonge vrouwen over geld, macht en ambitie.

Waarom?
Een documentaire “waar we onszelf in terugzien” is de grote drijfveer geweest om het format hiervoor uit te werken. Als recent afgestudeerde jonge vrouwen bevindt een ieder van ons zich in een keerpunt in haar leven: de studie achterna te gaan of nieuwe kansen te grijpen.
Het is geen gemakkelijke opgave om als hoogopgeleide vrouw een plek te vinden op de huidige arbeidsmarkt. We hebben het gevoel constant de beste versie van onszelf te moeten zijn en precies te moeten weten waar we naartoe willen met onze carrières. ‘Niet weten’ is geen optie, voor jou zijn er duizend anderen. Waar onze ouders kansen in hun schoot geworpen kregen, moeten wij er brutaal om durven vragen. Met deze documentaire willen we aan iedereen –jong en oud- laten zien hoe het is om vrouw te zijn anno nu. Welke obstakels en kansen komen we tegen bij het zoeken naar werk. Hoe zorgen we ervoor dat we in een passende arbeidspositie komen in een voortdurend veranderende maatschappij.

Wat?
Het maken van een documentaire waarin 6 jonge vrouwen worden gevolgd die aan het begin staan van hun carrière. Door de meisjes te volgen in hun professionele- en privéleven zoeken we antwoord op de volgende vragen: 

Wat ‘doen’ ze nu en wat verdienen ze?
Wat zouden ze willen doen en hoeveel willen ze graag verdienen?
Wat zijn hun idealen?
Wie zijn hun voorbeelden?
Willen ze graag de baas zijn? Wat doen ze om dit te bereiken? Zijn er obstakels?
Hoe denken ze over het krijgen van kinderen? Is dat te combineren met een carrière?
Ervaren ze keuzestress?
Is het cool om je eigen geld te verdienen? Of geeft deze generatie vrouwen prioriteit aan hele andere zaken?

Kortom: MEISJES MET MONEY is een onthullende documentaire met persoonlijke verhalen van jonge vrouwen over macht, geld, ambitie, liefde, geluk en idealisme.


Hoe?
Kirsten van den Hul, voormalig VN Vrouwenvertegenwoordiger, AD-columnist en change agent heeft bij de UvA de honoursmodule “Shevolution” gegeven. Zij kwam samen met Bert de Reuver met het idee om hieraan een documentaire te koppelen. Doetank PEER heeft goed contact met Kirsten van den Hul en heeft hiervoor een documentaire geschreven. Hiervoor werd samenwerking gezocht met Hilde de Jong (conceptontwikkelaar) en Nadia Moussaid (presentator AT5, regisseur en programmamaker).

Wie?
– Els Weerstra
, Merel Hurkmans,
Lauren Smits, 
Merel van Mansom
– Bert Reuver Nadia Moussaid
– Heeft meegedacht: Jantien Kingma


Stadium
Work in progress.

Er is een format geschreven voor de documentaire. Deze is gepitched bij NPO 3 netmanager en voorgelegd aan eindredacteur KRO-NCRV. Het format is helaas afgewezen. Er wordt momenteel niet actief verder gezocht naar andere mediakanalen.

Contact


Je kan contact opnemen met ‘weerstra.els@gmail.com’ als je meer wilt weten over het format, ideeën hebt om deze documentaire uit te voeren, zelf een documentairemaker / regisseur bent en graag wil meewerken.

Deel op: