Krachtige vaders

Vaders zijn cool. (Fulltime/Parttime) vaders spelen net als moeders een grote rol in de ontwikkeling van hun kind en het is goed dat ze dat weten.

Waarom?

Ondanks vele ontwikkelingen op het gebied van ouder/vaderschap zijn veel vaders zich anno 2015 nog niet bewust van de belangrijke rol die zij in het leven van hun kinderen spelen. Ons doel is om vaders maar ook moeders hier op een leuke toegankelijke manier bewust van te maken. We willen de positieve rol die vaders op de ontwikkeling van hun kinderen hebben zichtbaar maken.

Wat?

We hebben in samenwerking met PLAN een Facebookpagina gemaakt genaamd My Father’s Daughter waarop vaders een foto van henzelf met hun dochter en drie vragen over de relatie met hun dochter posten. De pagina werd gelanceerd op Vaderdag in 2014:

Verder willen we nog:

  • een expertmeeting organiseren waarin we professionals die zich bezig houden met vaderschap willen uitnodigen om mee te denken over krachtig vaderschap en hoe dit te bereiken.
  • een debat organiseren waarin we kinderen, vaders, moeders en expert rondom het thema krachtig vaderschap aan het woord laten.
  • een filmpje of fotoreportage maken waarin we kinderen van verschillende leeftijden (jonge kinderen, pubers, adolescenten) laten vertellen waarom hun vader een krachtige/goede/lieve vader is.
  • onze ervaringen over dit alles delen door een opiniestuk te schrijven over krachtig vaderschap anno nu en een koppeling maken met de fotorapportage of het filmpje.

Hoe?

Via via kwamen we in contact met mensen bij PLAN Nederland en die vonden het leuk om een samenwerking aan te gaan. Op die manier zijn we

Stadium: work in progress vol passie en plezier.

Aantal actiepunten voor PEER: 1

Wie?

Jeroen Pouw, Kirsty Thomass en Anna van Berkum. Tess Kamphorst hielp ons met het maken van de pagina.

Contact:

Wil je adviseren, aanmoedigen of helpen? Neem contact op met Jeroen.

Deel op:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.