PEER-meeting @ Kopi Susu

Wat kun jij doen voor je wijk, stad, land of wereld?

IMG_9020-2-zwIn deze meeting werden we geïnspireerd door twee wereldverbeteraars die in de diverse wijk Lombok in Utrecht ludieke acties doen. Marij Nielen die op een dag alle stoplichten in Amersfoort veranderde van jongetjes- naar meisjesstoplichten en Remco Jutstra die een prachtige tuin maakte midden tussen de autowegen en het gebonk van verbouwingen bij Hoog Catharijne. Waar overigens ook Paviljoen Pop van Marij Nielen staat. Daarna gingen we in groepjes aan de slag om na te denken over hoe we zelf onze omgeving (de wijk Lombok, de stad Utrecht, Nederland of de wereld) kunnen verbeteren. Het vond plaats in cultureel dagcafé Kopi Susu.

De ideeen die voortkwamen uit deze avond zijn:

Olievlek van mooie dingen
Een mooi gedicht, verhaal, of iets anders moois wat je zomaar aan iemand kan geven. Iets waar je een mooi gevoel van krijgt. En dat diegene in ruil daarvoor het weer deelt met twee mensen. Zo breidt het idee zich als een olievlek uit. Wat dit idee nog nodig heeft is een plan om het herkenbaar te maken (een soort merk?), en natuurlijk creatievelingen die die mooie dingen willen maken en delen. Stefan Brakman gaat met dit idee door. Neem contact met hem op als je geïnteresseerd bent in dit idee.

Wie zijn onze ouderen?
Wie zijn eigenlijk de ouderen in de buurt Lombok? Hoe hebben zij het, hoe leven zij, en hoe wonen zij? Wat zou het leuk zijn om ze wat beter te leren kennen en met ze te mengen. Wie weet ligt er wel een prachtige plek in hun buurt waar hippe schrijvers hun boek willen zitten schrijven, maar lopen wij die nu totaal mis. En misschien willen ze ook elkaar wel wat beter leren kennen!

Laat de kunst zien!
Er zijn zoveel talentvolle kunstenaars in de buurt, maar waar kun je ze vinden? Dit idee is om een platform te creëren waar al deze kunst op een hippe manier tentoon gesteld kan worden, een soort pop-up store.  Overigens biedt Marij Nielen in haar Paviljoen Pop een ontmoetingsplek voor kunstenaars dus creatieve meetings kunnen daar beginnen. Ook was er de tip om eens een kijkje te nemen bij Hip Raven.

Multiculturele mengelmoes
Van al die mooie evenementen en initiatieven in de buurt is er eigenlijk één ding dat mist: mengeling in de doelgroep! Het idee is om bestaande evenementen en initiatieven (zoals de Kermiç van de moskee of jongerenvereniging Ulu) kenbaar te maken onder de PEERtjes en daar dan ook met z’n allen naar toe te gaan. Meer aanbellen en aankloppen bij evenementen of cafeetjes uit een anders segment van de wijk, waar je misschien normaal niet zomaar naar binnenloopt omdat je denkt dat het jouw doelgroep niet is. Het plan is om één keer per maand iets op de Doetank PEER facebook groep te posten over zo’n cultureel evenement of gewoon over een leuke plek/café waar je eens mensen kan ontmoeten van een andere cultuur dan jij. Wat dit idee nodig heeft is veel informatie over leuke evenementen waar iedereen welkom is, maar nog niet zoveel diverse mensen op af komen (bijvoorbeeld een Marokkaanse markt of een Chinese spelletjesdag), dit mag dan gepost worden in de Facebookgroep (en moet natuurlijk gewoon bezocht worden!)

Deel op:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.