“Kom je hier vaker?”

 Wij roepen horecaondernemers, uitbaters, barpersoneel en beveiligingspersoneel op om zich hard te maken voor een veiliger uitgaansleven.

Uitgaansgeweld en geweld tegen vrouwen en minderheden zijn de afgelopen jaren prominent in het nieuws geweest. Van de massaaanranding in Keulen, bangalijsten bij de vereniging Vindicat, de mishandeling van een homoseksueel koppel in Arnhem, en slutshaming bij het Amsterdamse studentencorps; het nachtleven lijkt er niet veiliger op de worden. Hollaback! Nederland, Doetank PEER en Emancipator vinden het de hoogste tijd om een einde te maken aan geweldsincidenten tijdens het nachtleven tegen vrouwen, tegen LHBT’ers of ander discriminerend geweld tegen feestvierders. Doe je mee?

Wij hebben een flyer ontwikkeld met gedragsregels. Als iedereen zich hieraan houdt wordt uitgaan en feestvieren weer veilig en leuk!

Doe je mee?

  •  Ga naar de gedragsregels en teken de pledge, jouw naam verschijnt dan in de lijst “veilig uitgaan kan hier” met deelnemende horecagelegenheden
  • Download de flyer, en hang deze achter de bar, op de wc, of op de voordeur, en laat alle bezoekers weten dat zij in uw bar ongestoord een avondje uit kunnen hebben

Wil je de rest van Nederland laten weten dat een avondje uit bij jou veilig is voor alle bezoekers, ongeacht hun gender, afkomst, seksuele oriëntatie of uiterlijk? Dan willen we je  graag uitnodigen om mee te doen met onze video actie! Wij gaan op bezoek bij drie horecagelegenheden en in gesprek met de eigenaar, barpersoneel of beveiligingspersoneel. Wij willen weten waarom u het belangrijk vindt om mee te doen aan onze actie. De promotievideo en de lijst van deelnemende horecagelegenheden publiceren wij tijdens de internationale campagne “16 Days of Activism Against Gender-Based Violence”, van 25 november tot en met 10 december.

 

     Over Hollaback! Nederland

hollaback-logoHollaback! is een internationale beweging van lokale activisten die zich inzetten om een einde te maken aan seksuele en racistische intimidatie op straat. Dit doen wij door middel van campagnes en voorlichting, stimuleren van publiek debat, en met innovatieve strategieën om iedereen een gelijkwaardige toegang tot de publieke ruimte te kunnen garanderen.  Voor meer info over Hollaback!

 

Over Doetank PEER

PEER postcard hug 2016 voorkant JPGDoetank PEER is een organisatie die mensen stimuleert om door middel van no-nonsense happy activism bij te dragen aan sociale gelijkheid op elk gebied. Thema’s die we aankaarten zijn in het breedste spectrum van gelijkheid te vinden: denk aan gendergelijkheid, anti-racisme, gelijkheid in inkomen, LHBTQI+-acceptatie, gendergelijkheid, feminisme etc.

 

 

 

Over Emancipator

indexEmancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s als geweld, arbeid en zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Emancipator organiseert meetings en verzorgt trainingen over mannen en emancipatie. In 2016 organiseerde Emancipator de eerste Nederlandse White Ribbon Campagne, waarin mannen zich uitspreken tegen geweld tegen vrouwen.
Voor meer info over Emancipator.

Deel op: