HERstory

Het verhaal van vrouwen die geschiedenis maakten en maken. 

HERstory is een pakkende televisieserie waarin universele thema’s worden besproken aan de hand van heldinnen en vrouwelijke schurken uit de geschiedenis.

Waarom?

Hoewel zij vaak over minder mogelijkheden beschikten dan mannen, hebben vrouwen ook bijgedragen aan de vorming van Nederland.

We willen mensen bewust maken van bijzondere vrouwen uit het verleden en de plek van vrouwen in de Nederlandse geschiedenis zichtbaar maken aan de hand van thema’s die zowel vroeger als nu relevant zijn. 

Wat?

HERstory is een serie waarin bepaalde thema’s die zowel vroeger als nu relevant zijn van een historische context voorzien worden aan de hand van vrouwen uit het verleden en heden.  Een interessante en vlotte televisieserie waarin interviews afgewisseld worden met animaties.  Zo eren wij de daden van onze heldinnen en leggen die van onze vrouwelijke schurken bloot. Zaken als geld, geloof, scholing en reizen zijn van alle tijden – evenals de uiteenlopende meningen en verhitte discussies hierover. Daarbij willen we het verband zoeken tussen vroeger en nu; Wat is hetzelfde gebleven, wat is er veranderd?

Hoe?

Om de serie te kunnen produceren hebben we een achterban nodig. Dit willen we doen door een Teaser van drie minuten te maken over HERstory. En als de teaser af is, deze verspreiden via Facebook en andere social media. Laatst hebben we op het NPO inputfestival dit idee gepitcht bij Suzanne Kunzeler, netmanager bij NPO3.

Stadium:

Work in Progress. Het format is af. We zijn nu in het proces van het produceren van de teaser.

Aantal actiepunten voor PEER: 1 voor format af, 1 voor pitch, Totaal: 2

Wie? 

Astrid SyYan Paul Dubbelman en Anne Burgers.

Contact:

Heb je ideeën, middelen of netwerk dat hiervoor handig kan zijn? Wil je zelf je tijd of talent hierin steken? Of ben je een producent die deze serie op televisie wil brengen? Neem contact op met Astrid

Deel op:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.