Gezocht: actievoerders voor gelijkheid en duurzaamheid

De People’s Climate March in Amsterdam is een mooie manier om een krachtige statement te maken naar onze politici, jonge, oude, aankomende generaties en naar de rest van de wereld: “Geen gelijkheid zonder duurzaamheid!” Dat is waarom wij een actiegroep oprichten dat actie blijft voeren voor een beter klimaat, milieu en leefwereld. Zo streven wij dat iedereen ongeacht afkomst, klasse,  inkomen of diersoort kan wonen en leven op de gehele planeet zonder klimaatvluchtelingen, uitstervende dierenpopulaties of een achteruitgaand milieu.

Wat is een actiegroep?
Doetank PEER is een activistische organisatie van jong naar oud dat streeft naar sociale gelijkheid in de breedste zin door middel van no-nonsense happy activism. Mensen van verschillende achtergronden kunnen hun energie, idealen en dromen bij ons kwijt over de wereld en samen vormen ze dan een actiegroep. Zo hebben we een actiegroep voor gender & seksualiteit, anti-racisme, mannen en emancipatie en tegen straatintimidatie.

Wat doet deze actiegroep?
Doetank PEER biedt een platform (social media, netwerken, ervaring) en een zwerm enthousiaste activisten die acties willen doen om de wereld te verbeteren. Op gebied van duurzaamheid en klimaat willen wij dat het niet blijft bij de People’s Climate March, maar dat we actief blijven om deze beweging voort te zetten en mensen bewust te maken van klimaatverandering. Events organiseren, spreken bij organisaties, mediacampagnes voeren, politici aanspreken en natuurlijk plezier hebben terwijl we dat doen. Dit zijn allemaal voorbeelden hoe we actie kunnen voeren, maar dat bepaal jij!

Ook mee strijden voor een beter klimaat?
Wil je in je vrije tijd onderdeel uitmaken van Doetank PEER en deze actiegroep? Wil je je inzetten voor een beter klimaat en bewustzijn creëren over het milieu en klimaatverandering ? Wil je meer ervaring op doen met actievoeren op gebied van duurzaamheid?
Contact: mail naar jasper@doetankpeer.nl om je aan te melden om samen aan een beter klimaat te werken. Vragen of twijfels kun je altijd stellen!

Eisen?
– Er is geen ervaring of kennis vereist, alleen enthousiasme
– Actievoeren vereist tijd, maar iedereen kan hun eigen bijdrage doen
– Denk aan: 1 keer in de maand samenkomen/skypen en 4-5 uur in de maand in de actiegroep taken uitvoeren
(meer of minder kan altijd!)
– Aantal acties uitvoeren in het jaar
–  Veel bijzondere en leuke mensen ontmoeten, ervaring opdoen en vooral je eigen creativiteit kwijt kunnen!

Voor ons gaat sociale gelijkheid om gelijkheid voor iedereen, niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn. Dat zijn we niet alleen aan onszelf verschuldigd, maar ook aan iedereen die na ons komt die we dezelfde dromen, idealen en mogelijkheden gunnen. Duurzaamheid en gelijkheid gaan hand in hand en daarvoor hebben we iedereen hard nodig!
18033789_1866595646940900_6139163077356024302_n

 

Deel op: