Genderrollen ondersteboven binnenstebuiten

Een laagdrempelige discussie over de flexibiliteit en normen van mannelijk- en vrouwelijkheid in het dagelijks leven

Mannelijkheid en vrouwelijkheid worden in onze samenleving als twee tegenpolen gezien. Er bestaan vaste ideeën over hoe je je moet gedragen als man en als vrouw. Er lGenderrollen ondersteboven binnenstebuitenijkt geen middenweg te zijn. We zijn heel erg gewend aan het idee dat mannen sterk horen te zijn en vrouwen emotioneel. Aan het taboe van lichaamshaar bij vrouwen en huilbuien bij mannen. Is deze indeling natuurlijk? Roze was ooit een jongenskleur en hakken zijn pas sinds een paar eeuwen een damesartikel. Genderrollen zijn door de jaren heen steeds veranderd en dat gebeurt nu nog steeds, vaak zonder dat je je ervan bewust bent. Wat merk jij hier zelf van?

Jasper, Emiel en René, drie jonge activisten van de actiegroep Gender & Seksualiteit, nemen je deze zondag mee in de wereld van genderstereotypen. Op een laagdrempelige manier nemen we genderrollen onder de loep en maken je bekend met de grote ideeën hierover. Maar je zult niet twee uur lang luisteren naar mensen die het allemaal beter lijken te weten. In plaats daarvan zijn deze drie jonge activisten ook nog op zoek naar antwoorden. Ze gaan graag in een informele sfeer met jullie in discussie, want iedereen is ervaringsdeskundige op dit gebied.

Geïnteresseerd?
Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, achtergrond of gender en juist voor diegene die er wellicht helemaal niets van af weten. Hoe diverser, hoe beter!

Op Facebook kun het evenement volgen door op ‘geïnteresseerd’ of ‘gaat’ te klikken, maar vergeet je niet op te geven via dit formulier!

Deel op: