Teken de pledge “Veilig uitgaan kan hier”

Gedragsregels

Leuk dat je er bent, we hopen dat je het naar je zin hebt! We houden onze bar graag veilig voor alle bezoekers. Om dit voor elkaar te krijgen willen we een paar regels met je doornemen:

  •    Zie je iemand met opvallende, interessante, mooie of sexy kleding of make-up, dan kun je hier best een oprecht compliment over maken. Maar houd er rekening mee dat de persoon in kwestie dit als vervelend of intimiderend kan ervaren. Spreek iemand aan zoals je zelf aangesproken wilt worden. Iemand zomaar aanraken is nooit ok.
  •  Als je iemand ziet die je leuk of interessant vindt en je wilt die persoon aanspreken, houd er dan rekening mee dan hij of zij hier misschien geen behoefte aan heeft. Ben je niet in de stemming voor een eventuele afwijzing? Dan is het sowieso geen goed idee om een onbekende aan te spreken.
  • Waag je toch een poging, wees je dan bewust van je houding. Jij bent er verantwoordelijk voor dat de ander zich niet geïntimideerd of onveilig voelt. Ook al bedoel je het goed, mensen kunnen geen gedachten lezen en beoordelen jou op je houding
  • Niet iedereen heeft interesse om met een onbekende te praten. Hoe kun je deze signalen oppikken? Bijvoorbeeld: de ander draait zich om, loopt weg, wil geen drankje van je aannemen of praat verder met zijn of haar vrienden. Accepteer dit en maak er met je eigen vrienden een leuke avond van
  • Het is niet voor iedereen duidelijk wat het verschil is tussen een versierpoging of intimidatie. Vraag aan de persoon in wie je interesse hebt of hij of zij met je verder wilt kletsen of liever niet.
  • Ben je door iemand afgewezen? Jammer. Kom een drankje drinken aan de bar of probeer het met iemand anders. Zie je die persoon daarna met een ander, laat ze dan met rust. Met anderen lastig vallen verpest je niet alleen hun avond maar ook die van jezelf.

Niet alleen onze gasten maar ook wijzelf houden ons aan een aantal regels, zodat iedereen een leuke avond heeft.

  •   Seksistische, racistische of anders discriminerende opmerkingen of grappen zijn altijd kwetsend en nooit leuk, ook al vinden jij en je vrienden van wel. Wij doen niet mee aan dit gedrag.
  •   Ons personeel is alert op seksuele of discriminerende intimidatie. Maak jij je hier schuldig aan, dan betekent dat einde feestje. We laten je graag zien waar je de uitgang kunt vinden
  •   Loop je niet rustig mee of word je agressief? Dan bellen wij de politie.

 

 

 

Deel op: