Festival-organisator

Doetank PEER nodigt je uit om samen met andere enthousiaste vrijwilligers een geweldig festival voor een betere wereld neer te zetten. Doe je met ons mee?

Wat houdt het in?
In september van 2017 organiseren wij het PEER-festival. Als festival-organisator organiseer je dat festival met vier anderen. Je bent dus in de periode van april tot en met oktober 2017 daarmee bezig. In september/oktober zul je ook nog bezig zijn met wat afronding. Een festivalorganisator bij PEER is een idealist die het leuk vindt om het festivalprogramma mede vorm te geven en uit te voeren. We zijn voor deze functie op zoek naar iemand die goed is in en houdt van organiseren wat leidt tot een concreet doel: een gaaf festival neerzetten om de wereld te verbeteren.

Wat is het PEER-festival
Na drie jaar viert Doetank PEER met een groots festival dat er 99 (of meer) no-nonsense happy acties zijn uitgevoerd en zetten we activisme in het zonnetje! Het word een grootse happening op een mooie locatie met workshops, kunst, theater, ontmoeting en feestelijkheid.

Wat verwachten wij?
Het is fijn als je al wat ervaring hebt met het organiseren van events. Samen met vier anderen krijg je de kans om iets heel groots neer te zetten. Samen maken we het programma, zorgen we ervoor dat er een locatie is, dat het event gepromoot wordt, regelen we een trainer enzovoort. Na het event zorg je ook voor alle afronding en evalueer je het geheel met de anderen. Het is hard werken, maar het loont ook.

Tijd
Je bent gemiddeld 8 uur per week met je rol als organisator bezig. En moet dus die uren beschikbaar zijn in de periode april tot en met september/oktober 2017. Let op: het aantal uur per week kan sterk verschillen. Soms is het 2 uur per week en net voor het festival zal het eerder 12 uur per week zijn. Dit is de aard van events organiseren, je krijgt daarbij altijd piekmomenten. Door slim plannen zorg je met de eventgroep dat het te combineren is met je andere bezigheden zoals studie en werk.

Reizen
Als festival-organisatoren komen we samen in Utrecht omdat het festival daar ook plaats gaat vinden. Als je ergens anders woont zul je dus moeten reizen. Hiervan wordt maximaal 20 euro door subsidies vergoed.

Wat bieden wij jou?
We horen van organisatoren dat ze er vooral veel enthousiasme, inspiratie en energie van krijgen. Je wordt geïnspireerd om meer te handelen naar je idealen. Ook leer je ontzettend veel door het gewoon te doen. Ervaring die je lang erna nog goed kan gebruiken.
Verder krijg je als organisator 50 euro vrijwilligersvergoeding voor het organiseren van het hele event, van begin tot eind. Voor het geld moet je het niet doen, maar wel voor een leerzame, gezellige en inspirerende periode.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan direct door Lauren te mailen op lauren@doetankpeer.nl. In de weken daarna zal een informatiebijeenkomst georganiseerd worden waarna je kan besluiten of het bij je past.
Als je nog vragen hebt bel dan met Lauren: 0681497109

Deel op: