Bloggen

Activistisch bloggen als liefdevolle manier om de wereld te verbeteren

 

Wie

Babette Baldwin en Stefan Brakman

Waarom? 

Activistisch bloggen is een manier om aan de wereld je mening te laten horen. Je vertelt in een blog wat je aan het hart gaat, wat er in de wereld beter zou kunnen, kortom over een onderwerp waar sociale gelijkheid een rol speelt en waar je passie ligt. Wij willen met deze actie dat mensen hun mening op een positieve manier laten horen door middel van bloggen. We merkten dat het moeilijk en spannend is om een mening te verwoorden in een blog, ongeacht welke vorm er werd gekozen.

 

Hoe?

We proberen activitische blogs op verschillende manieren weer te geven door te schrijven (verhaal, dichten), tekenen, filmen, zingen, infographic etc. Belangrijkste is dat de manier van bloggen aansluit bij wat de blogger wilt en het voor hem de beste manier is om zijn verhaal te kunnen vertellen. We begeleiden elke blog door zowel inhoudelijk als in de vorm (tekstueel of andere manieren) feedback te geven op de blog. Ook organiseren we elke jaar een blogcursus of een blogevent.

 

Stadium

Lopend. We blijven bezig met het verwerken en het geven van feedback op blogs. De voorbereiding voor het volgende blogevent is ook in volle gang.  

 

Aantal Acties

12 (10 blogs geschreven door idealisten + 1 blogcursus en 1 blogevent)

 

Contact

Wil je ook een blog schrijven of heb je een blog geschreven en die wil je graag met ons delen. Stuur dan een mail naar Babette (babette@doetankpeer.nl) of Stefan (stafan@doetankpeer.nl).

 

De gepubliceerde blogs lees je in de blog.

Deel op: