Be aware and share

Een Facebookgroep over slavernij, racisme en andere zaken waar meer mensen over zouden moeten weten. 

Wie?

Fiona Phelipa en Mennold Phelipa.

Waarom?

Nederland heeft een grote negatieve rol gespeeld in de slaventijd. Veel mensen zijn verhandeld, misbruikt en mishandeld. Echter, veel Nederlanders weten hier heel weinig van. Het lijkt wel een taboe. Er wordt in het dagelijks leven eigenlijk nooit over gesproken. Hoe kan het dat mensen niet in dit onderwerp geïnteresseerd lijken te zijn? Terwijl de slavernij nog maar zo relatief kort geleden is afgeschaft en we in het dagelijks leven nog steeds regelmatig met (rassen)ongelijkheid worden geconfronteerd.
Het is onze verantwoordelijkheid, een ieders verantwoordelijkheid, dat niet alleen onze eigen generatie, maar ook de generaties na ons bewust worden hoe vreselijk slavernij en racisme zijn.

Wat?

Dit doen we in het dagelijks leven door elkaar als gelijke te behandelen. Én door bestaande verhalen en beelden, zoals films, foto’s, boeken, theater, dans en muziek met elkaar te delen en met elkaar hierover in gesprek te gaan. Onder andere in de door ons opgerichte Facebookgroep ‘Be Aware And Share‘. Op de pagina lees je de meest opvallende posts over Wilders, Zwarte Piet, racisme, islamofobie, slavernij en andere zaken die daarmee samenhangen. Deel en discussieer.

Aantal acties

1

Contact

Via de Facebookgroep natuurlijk! 🙂

Deel op: