Activistengedichten

Dont judge a book by its cover, but by its poetry

Waarom?
Activisme uit zich natuurlijk in vele vormen. De ene onderwijst, de ander staat op de barricade en sommige van onze Peren stoppen hun idealen en dromen in gedichten.

Wie en wat?
O.a. peertjes Jasper en Elne dragen namens Doetank PEER gedichten voor op events & festivals en schrijven ook voor onze PEER-blogs en soms zelfs bundels. Zo belichten ze de persoonlijke kant van onderwerpen als gender, seksualiteit en diversiteit en hopen mensen te inspireren om allereerst naar elkaars verhalen te luisteren.

Zo droeg Jasper het gedicht Genderequality voor op het Gelijk=anders festival over genderdiversiteit en het gedicht vij op het midzomergrachtfestival over gender-nonconformiteit. Ook kon je Elne en Jasper vinden op de allereerste Transpride waar ze hun activisme uitdroegen en beginnen ze regelmatig onze PEER-events met een eigen gedicht.

Contact
Zelf ook activistengedichten schrijven voor onze blogs  en jouw verhaal delen? Stuur dan een mail naar Stefan (stafan@doetankpeer.nl).

òf

Schrijf je zelf geen gedichten, maar wil je wel iemand van PEER een gedicht laten schrijven of laten voordragen op jouw event? Mail dan naar Jasper (jasper@doetankpeer.nl).

Deel op: