eMANcipator café

Is het mannelijke zeepaardje wel zo’n rolmodel? Dit event heeft helaas al plaats gevonden. Ben je benieuwd hoe de avond is verlopen? Dennis Kerckhoffs schreef er een blog over.

daddy-is-pregnant-again-klein-zwZeepaardjes zijn een van de weinige diersoorten waarbij het mannetje de zorg over de de eitjes draagt en deze ook uitbroedt. Is dat wat we willen? Of willen we een gelijkwaardige taakverdeling zoals bij de pinguins?

In  mei organiseerde Stichting eMANcipator samen met Doetank PEER het ‘eMANcipator cafe’. We gingen in gesprek over de rol van mannen in de zorgende samenleving. De emancipatie van de zorgende man, dus. En daar kan iedereen aan mee doen (m/v)?

Aan de hand van de prikkelende stelling “De man is niet geemancipeerd omdat….” en een creatief denkproces gingen we op zoek naar de verschillende rollen die de man kan aannemen en concrete ideeën die meteen in praktijk gebracht kunnen worden.

Emancipator cafe is een initiatief van Stichting eMANcipator – de Nederlandse organisatie voor mannenemancipatie. eMANcipator richt zich op de bijdrage die mannen leveren aan de emancipatie van vrouwen en wat ze daar zelf bij te winnen hebben. Elk kwartaal organiseren zijn een eMANcipator Café – een avond voor gesprek en discussie over de emancipatie anno nu. Doetank PEER wil door middel van no-nonsense happy activism alle soorten sociale ongelijkheid aanpakken, o.a door het aanbieden van openbare maandelijkse meetings en een platform voor wereldverbeterende acties.

Kijk op www.emancipator.nl voor informatie over aankomende eMANcipator cafés en andere events.

Afbeelding: campagneposter van Taxi voor Vancouver Aquarium.

Deel op:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.